Referenties bij paardencoaching en training

CV.

“Ik heb eigenlijk mijn hele leven best wel autistisch geleefd. Ik probeerde altijd heel erg mijn best te doen. Krampachtig bezig met elk microdingetje, vanuit een tunnel. Nu heb ik geleerd om in plaats van zo erg mijn best te doen en helemaal te verkrampen van de inspanning, te ontspannen en om me heen te kijken tijdens de inspanning. De paarden zorgden voor dat nieuwe inzicht door hun reactie op wat ik deed. Zij hielpen me te ontdekken dat het kon, ontspannen, adem blijven halen en om me heen kijken, en ik merkte dat alles dan beter ging.

Het had nooit zoveel zin als mensen me voorvertelden: “Dit of dat moet je doen”, want ja, hòe dan? Maar de paarden laten het je al direct zien en voelen. Ik heb één retraiteweekend gehad en daarna 10 x coaching… Blijkbaar kan het zo snel”.

Diny Veldhuisen. Eigenaar ‘Anders Opgelost’ en ‘Mediator Groep Oost Nederland MGON’

“Hadé weet met behulp van het paard snel de thema’s van een deelnemer zichtbaar te maken. Vanuit oprechte betrokkenheid confronterend in de vertaalslag van de reactie van het paard tijdens de ontmoeting met de deelnemer. En van daaruit inzichten biedend voor een andere, effectievere invalshoek of aanpak. Met respect voor mens en dier. Als co-trainer en als deelnemer een intense ervaring om nooit te vergeten.”

Marinka van Beek. Coördinator Opleiding tot Coach Hogeschool Windesheim

“In een professioneel coachgesprek is het werken aan en met non-verbale communicatie een belangrijk onderdeel. Al meer dan 10 jaar komen we met de deelnemers van de opleiding tot Coach van de hogeschool Windesheim bij Hadé. Samen met haar paarden geeft zij onze deelnemers een bijzonder leerzame ervaring. De deelnemers ervaren het effect van ruimte, de plek die je in neemt en de energie in de communicatie met een systeem. Dit gebeurt door het mooie samenspel van Hadé met de paarden en onze deelnemers.”

Annemieke de Jong – van Campen. 

“Hadé is zichzelf, volstrekt eigen gaat ze met je om, wie je ook bent, jong en ouder. Ze ziet, ze doorziet, ze merkt op. Eigenlijk altijd raak. Daarmee kom je samen al gauw tot de kern van wat op dít moment is en zichtbaar mag worden. Hadé geniet, is nieuwsgierig, is verwonderd. Ze is afgestemd. In haar nabijheid ontstaat ruimte om in te bewegen en te verkennen, hoe onwennig je je misschien ook voelt in de omgang met paarden. Steeds ben ik verrast hoe in iets heel ‘kleins’, zoals een wandelingetje maken met de paarden, terugkerende levensthema’s zich kunnen tonen en hoe direct een andere manier van omgaan daarmee kan worden geoefend. Dank aan de paarden, dank aan Hadé!”